Scholing energiecoaches 2023

De lokale energiecoöperaties bundelen regionaal krachten. De opleiding van energiecoaches is daarvan een mooi voorbeeld. Deze bestaat uit een basistraining, en vervolgens diverse bijscholingen en regelmatige netwerkbijeenkomsten. Het scholingsaanbod wordt georganiseerd door de samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi.

Basistraining energiecoach

Elke nieuwe energiecoach start met een basistraining van vijf dagdelen met de volgende onderwerpen: bouwkundig, installatietechnisch, energieke gesprekken, hoomdossier, collectieve inkoop en praktijk. Voor meer info en data van de eerstvolgend geplande trainingen, zie Basistraining.

Onderdeel van de aanmelding is een intakegesprek met de lokale energiecoöperatie. Nog niet bekend met de lokale energiecoöperatie(s) in uw gemeente? Neem dan contact op!  Maak uw keuze voor de basistraining of een bijscholingen en meld u aan via het aanmeldformulier

Bijscholingen en netwerkbijeenkomsten 

Regelmatig worden bijscholingen en netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor alle energiecoaches uit de regio. Bijscholingen richten zich op actuele onderwerpen of vaardigheden. Vaste bijscholingen zijn:
– warmtescantraining
– hoomdossier
– warmtepompen
– ventilatie
Verder zijn er Bijscholingen zoals bijvoorbeeld
– Rekentools Basis
– Rekentools Vervolg
– praktijksessies

Voor meer info en data van de eerstvolgende en eerdere bijscholingstraninigen, zie Bijscholing.

Voor meer info over de eerstvolgende en eerdere netwerkbijeenkomsten, zie Netwerkbijeenkomsten

Aanmelden scholing

Wilt u een training volgen? Stem dit dan af met de lokale energiecoöperatie in uw woonplaats!