Scholingsaanbod

Attentie: neem voor het volgen van een training, nadere informatie, actuele data en aanmelding contact op met uw lokale energiecoöperatie!

Basistraining Energiecoach

De nieuwe basistraining bestaat uit vijf dagdelen. U kunt kiezen tussen de middag (13.00-17.00 uur) of de avondtraining (18.30-22.00 uur). De data voor de training zijn dinsdag 26 januari – 2 februari – 9 februari – 16 februari – 23 februari. (ivm schoolvakanties kan het zijn dat de laatste datum verschuift naar 2 maart)   
 
De basistraining energiecoach omvat vijf onderdelen: 
  • Kleine maatregelen en gedrag
  • Bouwkundige maatregelen en technieken
  • Installatietechnische maatregelen en technieken
  • Praktijk
  • Opbouw energiegesprek en gesprekstechnieken

brochure Energiecoachtraining januari 2021

Attentie: basistraining online

In verband met de maatregelen omtrent het Corona virus kan het zijn dat de basistraining voor energiecoaches vervangen worden door een online training. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.  

Training Hoomdossier

Energiecoaches maken bij de energiecoachgesprekken gebruik van het Hoomdossier, een online energiebesparingsplan voor de woning.

Training warmtescan

Energiecoaches doen op aanvraag warmtescans in de periode van november-maart. Met behulp van een warmtecamera sporen zij de energielekken op en gaan daarover in gesprek.
De volgende training warmtescan is op
maandagavond 18 januari 19.30 – 21.00 uur (online).
De training wordt gegeven door Eric Paardekooper. 

Training online gesprekken

Naast persoonlijke gesprekken bij de mensen thuis, voeren we (mede door corona) ook online gesprekken met bewoners. Dat vraagt uiteraard weer andere vaardigheden van de energiecoach

Bijscholing en netwerkbijeenkomst

Viermaal per jaar wordt een bijscholing/netwerkbijeenkomst georganiseerd. De data voor dit jaar zijn: 10 februari –  26 Mei – 15 september – 24 november. Steeds op woensdagavond.
Zie programma van de eerstvolgende netwerkbijeenkomst.  

In verband met corona kunnen in plaats van bijeenkomsten online activiteiten worden georganiseerd.