Scholingsaanbod

Attentie: neem voor het volgen van een training, nadere informatie, actuele data en aanmelding contact op met uw lokale energiecoöperatie!

Basistraining Energiecoach

De basistraining bestaat uit vijf dagdelen. U kunt kiezen tussen de middag (13.00-17.00 uur) of de avondtraining (18.30-22.00 uur). De volgende basistraining start in maart 2021. 
De training wordt gegeven door Hanke Mauser en Robert  Tersmette.  

De basistraining voor energiecoach omvat vijf onderdelen: 
  • Kleine maatregelen en gedrag
  • Bouwkundige maatregelen en technieken
  • Installatietechnische maatregelen en technieken
  • Praktijk
  • Opbouw energiegesprek en gesprekstechnieken

brochure Energiecoachtraining

Attentie: basistraining online

In verband met de maatregelen omtrent het Corona virus kan het zijn dat de basistraining voor energiecoaches vervangen worden door een online training. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.  

Bijscholing warmtepompen

Digitale bijscholing voor energiecoaches over warmtepompen 
donderdag 22 en 29 april 19.30-21.00 uur. 
Meld je aan via jouw energiecoöperatie en ontvang de link

Minimaal viermaal per jaar wordt een bijscholing/ netwerkbijeenkomst georganiseerd. De overige data voor dit jaar zijn:  26 Mei – 15 september – 24 november. Steeds op woensdagavond. In verband met corona kunnen in plaats van bijeenkomsten online activiteiten worden georganiseerd.

Training Hoomdossier

Energiecoaches maken bij de energiecoachgesprekken gebruik van het Hoomdossier, een online energiebesparingsplan voor de woning. Een eerste praktijkervaring kunt u opdoen met uw eigen woning.
De training wordt gegeven door Hanke Mauser en Gerald Chermin. 

Training warmtescan

Energiecoaches doen op aanvraag warmtescans in de periode van november-maart. Met behulp van een warmtecamera sporen zij de energielekken op en gaan daarover in gesprek.
De volgende training warmtescan start in oktober 2021.
De training wordt gegeven door Eric Paardekooper. 

Training online gesprekken

Naast persoonlijke gesprekken bij de mensen thuis, voeren we (mede door corona) ook online gesprekken met bewoners. Dat vraagt uiteraard weer andere vaardigheden van de energiecoach.